Kindertolk

Wat doe ik als kindertolk®?

Als kindertolk geef ik de juiste woorden aan datgene wat er achter het gedrag van je kind zit. Woorden die aankomen. Woorden die ophelderen, bewust maken, helen, spiegelen, bevrijden en leiden tot een oplossing voor jou én je kind. Als je vervolgens kunt luisteren naar het verhaal dat jouw kind je ‘vertelt’ als het niet zo lekker loopt, kan je kind loslaten wat jou nu nog zorgen baart. In een traject breng ik dit verhaal liefdevol en nauwkeurig naar boven. Een prachtige manier die vaak direct effect heeft en deuren opent tot groeikracht en goede verbindingen in jouw gezin.
 

Wat kan ik je bieden?

Als kindertolk kan ik helpen bij allerlei problemen die je ervaart met je kind. Bijvoorbeeld gedragsproblemen, lichamelijke klachten en leer- of ontwikkelingachterstanden. Situaties waar je normaal gesproken misschien een dokter, psychiater, homeopaat of speltherapeut voor bezoekt. Via de PresentChild ® methode help ik kinderen via hun ouders en daarmee dus ook de ouders zelf. Denk aan veelvoorkomende problemen als angsten, boosheid, slecht slapen of met eten en zindelijkheid. Maar een kindertolktraject werkt ook bij ADHD, allergieën en verslavingen.

Voordelen

  • Je kind hoeft niet bij de behandeling aanwezig te zijn om toch geholpen te worden
  • Het is geschikt voor kinderen van alle leeftijden
  • De trajecten zijn kortdurend, kennen vaak langdurige resultaten en weinig terugval
     

Persoonlijke ervaring

Mijn leven veranderde toen ik jaren geleden zelf moeder werd en een kindertolk bezocht. Ik maakte mij veel zorgen en mijn kind was onrustig en sliep weinig. Ik was op den duur te moe om na te denken, werd overweldigd door alle liefde die ik voelde, maar misschien nog wel meer door alle goed bedoelde adviezen om mij heen. Wat ik ook kreeg aan hulp, niets leek echt een blijvende oplossing voor de onrust, slapeloze nachten en de vage klachten van mijn kind. 

Totdat ik kennismaakte met de PresentChild ® methode. Ik bezocht een kindertolk. Ze stelde vragen over mijn kind en ons gezin. Vervolgens maakte zij een vertaling. De boodschap die uit die vertaling kwam was glashelder en sloeg bij mij in als een bom. Direct na de vertaling waren al veranderingen te merken. Mijn kind sliep sneller in, was blijer en wonderlijk genoeg waren de slapeloze nachten verleden tijd. Er kwam meer rust en verbinding. Ik was verbijsterd, maar dankbaar. Dit gun ik ieder gezin. Daarom werk ik met veel plezier aan vertalingen voor gezinnen. 

Meer informatie

Een informatiegesprek over een kindertolktraject is vrijblijvend en kosteloos. Ook kun je voor meer informatie terecht op de website van de ontwikkelaar van deze methode, Janita Venema. 

Kindertolk